.....

.....

Anotace: Snad pak uvědomíme si....

Nepíši o lásce,
to neumím,
skládám však smrt do řádek.
Smutku nezávidím,
já sama jsem ta,
jež toho pána poznala,
a navždy mu sebe zaprodala.

Nepíši o klasické kráse,
nevnímám ji,
přesto vidím osamělé hroby,
na které nikdo kvítko nepoložil
snad celá staletí.
Vidím padlé anděli,
pro které nikdo nikdy netruchlil,
i když zemřeli pro lidskou krutost,
oni nás sledují,
pláčí pro každou bytost.
Chodíme mezi slzami,
nevnímáme jejich bolest.
Odsoudíme se k záhubě sami,
nebo na nás hříšné čeká nesmrtelnost?

Nepíši o lásce či kráse,
penězích a kariéře.
Píši o naší zaslepenosti vůči druhým,
o světě který zanikne válkami,
o andělech kteří budou se procházet
mezi našimy slzami.

Snad pak uvědomíme si...
Autor Pájík, 02.09.2006
Přečteno 316x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je to nejkrásnější co sem na Literu četl:o)Děkuju

02.09.2006 22:41:00 | Lukáš Sláma

Teda, v tý básni je něco moc hezkýho,a zároveň smutnýho co člověku ťukne na ten tenký led v jeho srdci...

02.09.2006 17:39:00 | Dilla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí