Staroba.

Staroba.

Anotace: čo už........

Obrázok v zlatom rámiku,
asi stará spomienka,
leží zapadnutá prachom.
V rukách stíska bábiku,
a jedna zatúlaná myšlienka,
súdená večným strachom,
pretína tichú nočnú pieseň.
Akoby hľadala stratený sen,
alebo v srdci novú vášeň.
A pritom ju súži tieseň,
ked´ sa zobúdza biely deň,
ako nikdy nepísaná báseň.
Pretože nad ňou zvíťazil čas,
rozpadnutý na krátke chvíle,
pohlcujúce slabosť dlhých rokov.
A už len vnútorný hlas,
strácajúc na svojej sile,
pripomína tých stotisíc prejdených krokov.
Autor solar1, 10.09.2006
Přečteno 434x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí