Čeho jsme dosáhli?

Čeho jsme dosáhli?

Anotace: tahle báseň je stará již 11 let

Přešli jsme pouště, zpoceni žárem
Zmučeni žízní šli jsme dál
Našli jsme studnu plnou vody
Ale pít z ní mohl jenom král
Přešli jsme hory, zdržováni mrazem
Ještě teď nás vítr horoucně laská
Sešli jsme do údolí života a smíchu
Ale zapomněli jsme, co je láska
Milovali jsme život, výlety světem
Nezastavila nás žízeň ani hlad
Milovali jsme navždy jeden druhého
I když jsme nikdy neuměli milovat
Přešli jsme války, párkrát jsme zvedli zbraň
Hrdě jsme běželi chránit svoji vlast
Zabíjeli jsme děti, zabíjeli jsme naději,
že domů se vrátí aspoň jeden z nás
Ztratili jsme domovy, místa, kam se vrátit
Nebylo kam pospíchat ani kudy jít
Ale my se hnali, spěchali za domnělými cíli
A zapomněli jsme spoustu věcí pochopit
Čeho jsme dosáhli, že hrdě zvedáme hlavy?
Za co se chválíme? Co z nás dělá lidi?
Na spoustu otázek nemám odpověď
Za tolik odpovědí se stydím
Přešli jsme otázky, zlákáni bolestí
Zdrceni přemýšlením, podlehli jsme sázce
Ztratili jsme svobodu, ale žijeme dál
Opilí slzami, zklamaní v lásce
Autor unstoppable, 16.09.2006
Přečteno 244x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

i ve starém kalendáři je pěkné čtení

16.09.2006 09:31:00 | Marcella

..je to pravda života

16.09.2006 08:58:00 | vierka1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí