Super Star

Super Star

Anotace: Jak se asi cítí ten vyvolený? Dají se odhadnout jeho pocity? Já to riskla a tohle je výsledek.

Po strmých schůdcích předsláví
jsem právě dorazila.
Po týdnech nervů napjatých
jsem sama sebe porazila.
Teď z pódia pro Vás zpívám
a ve zpěvu své srdce nechávám.
Hladově toužím po potlesku
a pláču, když jej dostávám.

Stojím tu na pódiu.
Na prknech co znamenají svět.
Ta prkna prokletá a vytoužená,
co vyzvednou, nebo vrátí zpět.
Sleduji to dění kolem sebe,
se slávou si pohrávám.
Nasávám tu vůni šoubyznysu
a trému za úsměvem schovávám.

Poznávám ji-tu slávu.
To opojení, co pomíjivé jest.
Chci stoupat po žebříčku,
zpívat a dotknout se hvězd.
Jak slastné je to poznání,
až konečky prstů brní -
rozjel se můj kolovrátek osudu
a už si tiše vrní.
Autor Verule, 01.10.2006
Přečteno 303x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a jak to dopadne?...hezká...

01.10.2006 19:06:00 | Sima

Báseň není nezajímavá, čekal bych ale
výraznější pointu...

01.10.2006 18:33:00 | Edo Tralipo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí