IT (Informační Teror)

IT (Informační Teror)

Anotace: ...aneb ve jménu médií za zkázu civilizace!

Potoky a řeky hbité,
informace neurčité.
Někdy lež a někdy pravda,
nikdo neví jak to poznat.

Máme věřit massmédiím,
politiky plným,
jak jedovatým orchideím,
jež sytí se hnitím?!

Jak určit že někdo lže,
kdo něco takového prokáže?
I kdyby se to někomu povedlo,
špatně by to s ním dopadlo.

Média jsou tady pány,
spřádají svých peněz plány.
Ptát se po původu peněz je neslušné,
lidé jak Caramelliiny ovce poslušné.

Slovo v boji proti slovu,
jakpak ten boj dopadne?
Jedno dostane v médiích prostoru,
zatímco druhé propadne.

Pan Stwora bohužel pravdu dí,
všímá si co jiní nevidí.
Svět vskutku zaplaven je vlnou Kantorků,
kteří barbarstvím prosákli do morku.

Velikáni dějin pro ně tabu jsou,
slepě razí cestu svou.
Z umění tvoří bizardní kýč,
lámou k duševní kráse klíč.

Už kdysi dávno to Asimov pochopil,
v Nadaci své objevy vyjevil.
Nyní už je tomu řada let,
co mistr odešel v onen svět.
Jsem si však jist že ze záhrobí,
kde nyní jistě stránky písmem pokrývá,
vidí jak jeho obavy v realitu se mění.
Času už mnoho nezbývá.

Kdo založí naši Nadaci,
postaví se mocnému teroru?
A kde našli úkryt by učenci?
Není tu tolik prostoru...
Autor Comodor Falkon, 01.02.2005
Přečteno 383x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí