Odkud...

Odkud...

Anotace: rád bych věděl...

Odkud se berou
kameny z hvězd vyhaslých?
Dalekého vesmíru unavení poslové.

Odkud se bere
závist, zloba a zášť?
Trojčata jsou to naše siamská.

Odkud se berou
mlhy každé ráno nad vodou?
Závoje vílí sluncem vyšívané.

Odkud se bere
nezájem o neštěstí cizí?
Každý někdy o pomoc požádá.

Odkud se berou
barvy oblouku duhové?
Malíř té krásy známý bývá.

Odkud se bere
chuť mezi sebou válčit?
Touha po krvi nikdy neustává.

Odkud se berou
z lůna potoky lávy žhavé?
Země občas náladu divnou mívá.

Odkud se bere
po mamonu lidstva touha?
Kdo všechno chce o zbytek přijde.

Něco vysvětlit umíme,
vědci ochotně poradí.
Zbytek záhadou zůstává,
odpověď je pouze v duši...
Autor Modrý Adept, 02.02.2005
Přečteno 393x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí