Svatý Valentýn

Svatý Valentýn

Anotace: 14. února 269 př.n.l

Doba ani císař pohanský
činům jeho nepřály.
Však zákazy podivné
ke konání sílu dodaly.

Navzdory touze Claudia II.
mocnou armádu budovat.
Natruc císaři Říše Římské
počal zamilované oddávat.

Při názorech odlišných
vězení jemu odměnou.
Za porušení zákona
strašný trest hrozí.

I když sluha boží,
raněn láskou taky byl.
K dceři žalářníka svého
city zapovězené projevil.

V Boha věřil neustále
k štěstí pomáhal ostatním.
Za všechny zamilované
popraven hlavy setnutím.

V den smrti kruté,
dopis své dívce zanechal.
Vyznal se z lásky k ní
a slovy ,,Od Tvého Valentýna" podepsal...
Autor Modrý Adept, 02.02.2005
Přečteno 736x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí