Skleněné rozplývání

Skleněné rozplývání

Anotace: ...

Prošel jsem střepy skla,
jen lehce bosou nohou,
jež rudlo v slunném zapadání,
v cinku ptáčka pod oblohou.

Ostré hroty lahví
ležely hustě roztřískané,
já sklonil jsem se blíže
k té podivné podívané.

To sklo se zlobně blýsklo
skleněnými svými zuby.
Třpytily se zlomyslně,
jak líce tak ruby.

A nade mnou velká lupa,
paprsky mě hřála více,
tu zkroutil jsem se udiveně
a shořel jako svíce.
Autor Jan Urban, 18.07.2004
Přečteno 611x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí