Ať jsi kdekoliv...

Ať jsi kdekoliv...

Anotace: Tatínkovi :)

Sbírka: Táta

Stál jsi pod zamřížovaným oknem nemocnice
Slzy ti tekly po tvářích
Natahovala jsem k tobě své malé ruce
Ale nedosáhla jsem na tebe
Přijel jsi za mnou do lázní
Dal jsi mi blonďatou panenku barbie
Dodnes nevím, kde jsi ji tenkrát mohl vzít
Ale neobešla jsem se bez ní na jediném svém kroku
Když jsme zůstali ve větrné smršti
Tiskli jsme k sobě svá prochlazená těla
Zachránils mi tenkrát život, víš?
Dodnes na tebe s láskou vzpomínám
A to, co nás rozdělilo, spojuje mě s tebou
Připíjím ti na zdraví, když máš narozeniny
Ťukám si s tebou pro šťastný další rok
Ať jsi kdekoliv
Tvou adresu neznám a neznám tvé číslo
Chybíš mi, ale nemám ti to jak říct
Chci tě obejmout jako kdysi
Chci tě na ty proslzené tváře políbit
Říct ti : "Tatínku, mám tě hrozně ráda..."
Dívat se na tvůj ustaraný pohled
Ne, neboj, to všechno už mám za sebou
Už to nevzdávám, bojuji
S tvým příjmení, s tvou krví ve svých žilách
Krví člověka, co vzdal celý svůj život
Co se vzdal dítěte pro lahev vodky
Na zdraví
Jsi hrozně daleko a já už vím
Můžu jakkoliv natahovat své zjizvené ruce
Nedosáhnu na tebe
Můžu tě hledat a promlouvat ti do duše
Nezachráním tě
A tak tě nechávám jít
Nikdy tě nepřestanu mít ráda
Takového, jaký jsi byl
Slzy mi stékají po tvářích
Pamatuješ si mě ještě?
Možná už nejsem malá holka
Ale pořád jsem tvá dcera
Pamatuješ si mě?
Pamatuješ si mé jméno?
Mé příjmení?
Pamatuješ si den mého narození?
Tak přiťukni si na mé zdraví
I když mě nenávidíš
I když si nevzpomínáš
Tatínku, mám tě hrozně ráda
Ať už jsi kdekoliv...
Autor unstoppable, 17.10.2006
Přečteno 716x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

To "přiťukni si na mé zdraví" navazuje na předchozí verš, ve kterém zmiňuji své narozeniny. Tak jako já pozvedám sklenku na jeho zdraví v den jeho narozenin, přemýšlím, jestli on dělá to samé v den mých...

18.10.2006 02:58:00 | unstoppable

Omlouvám se, nicméně "přiťukni si na moje zdraví" v závěru zní poněkud nesouladně s kontextem celé (velmi pěkné) básně. Samozřejmě, subjektivní názor...

17.10.2006 10:32:00 | Dandysek

Tohle se vážně nedělá... takhle mě dostat poránu... slzy v očích... píšeš mi z duše... i já to zažila... tu spoustu prázdných dní bez táty... volala jsem ho, vyznávala mu lásku... nepřišel... opojen alkoholem a možná i vlastním egem... pak spáchal sebevraždu... jo, ta báseň je pro mě příšerně silná, bolavá...
Jsi dobrý člověk a básník...

17.10.2006 08:26:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí