pomeranč...

pomeranč...

Anotace: Přečtěte si a posoudíte...je to ze života a to doslovně..

Mladičká dívenka,uprostřed základky
už nyní vyniká,nenosí podpatky.
Čelenka ve vlasech a kůže na ruce,
diví se,přemítá,myslí moc hluboce.
Pohledy do prázdna a tužka za uchem,
vtipům se nesměje,nechce být rozruchem...

Na konci devítky našla si přítele,
ona je nemluvná,on řeční nesměle...
měli se nesmírně,líbal ji očima
a pak jí odešel,směrem za jinýma.

odmítla pláč,odmítla žal,
jen v sebe věřila a žila dál.
slunce jak pomeranč,fascinující...
odráží se jí na levé líci.
modrýma očima prohlíží do mraků
směje se ,nevnímá,je svědkem zázraku.

Mladičká dívenka,první rok na gymplu
chěla být filozof,ale jen chvilinku.
Hned na to zjistila,že prachy nežijí
a chtěla do hor,nebo do prérií!

Mladičká dívenka,zasněná na dále
kaje si svědomí,srdce má nezralé...
touží se rozběhnout doprostřed krajiny
a tam se vykřičet...
nehcta tam vzpomínky,odejít bez viny
za starost rodiče..

zamlklá dívenka,radost má z života
a sedí v letadle co nemá pilota.
zírá si okénkem s poklidem na duši,
a vidí jen svůj svět,o jiném netuší!
Autor haki, 19.10.2006
Přečteno 439x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Je to o tobě, viď? Je to jako by mě někdo zatáhl za srdce, pro tu nezastavitelnost žití, která z tebe soudě podle těchto básní čiší.. záviděníhodně, zdá se býti jednoduché, ale asi není.Je ohromný něco takovýho číst, nestačí na to slova, píšu ti bůhví kolikátý komentář, opravdu je to hodně hluboký...

30.12.2006 19:01:00 | Dilla

Skvela basen...madherna uprimna....pekne pracovana plno dobre pouzitych jinotaju...co dodat........snad 100%...:-)

20.10.2006 21:42:00 | Jedlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí