Smrtka

Smrtka

Anotace: Na každého čeká a už si kosu brousí.

Neohlížej se,
za tebou jde smrtka s kosou.
Svůj pohled na tě upřela,
půjde v písku,
půjde rosou,
dokud neodejde bez těla.
Jen okamžik Ti k smrti chybí,
tvůj žalm je napospas,
tvé představy tiše mizí
a vykvétá tvůj strach.
Tělo smyslů zbavené,
bloudí světem svým
myšlenky jsou vzdálené
a místo očí splín.
Svět se vypařuje za drobné,
které ti ďábel daruje,
ta smrtka tu není náhodně,
už se napřahuje.
Jen slabé pavučiny,
jsou tvé nitky života
a to za tvé činy,
v kterých byla nicota.
Jedno máchnutí a bude konec,
celého tvého trápení,
na konci pak bude zvonec
a budeš navždy pohřbený.
Autor Ďábel sám, 01.11.2006
Přečteno 355x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Ten konec byl uchvátný, moc se mi líbil. Docela jsem si to představila ...

15.11.2006 21:28:00 | NikitaNikaT.

Mě se moc líbí... Ovšem někdy tu není - právě tehdy, když na ni čekáš...
80%

03.11.2006 14:52:00 | Karmina

Hm, není špatná,ale mohla by jsi používat originálnější slova a rýmy, pak by byla dokonalá. 60%

01.11.2006 22:02:00 | Bajík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí