Chudák smrt

Chudák smrt

Anotace: Pro jednu holčinu, která si tuto básničku objednala. Ať nerad, ale nakonec jsem ji napsal...

Pomalu se blíží,
krok sum krok blíž,
nevadí jí strom či lavička,
v práci jí pomáhá cigaret krabička.

Temná jak stín v poledne,
jak tma uprostřed bezhvězdné noci,
kosu si přes rameno nese,
má ráda smrtelné nemoci.

Jediná dokonale spravedlivá,
nebojí se peněz, pro ně nemaká,
má z toho radost i když jen malou,
miluje žiletku rudě krvavou.

Je sama, ale má největší moc,
nevadí ji den či noc,
vydrží hodiny tupě zírat,
na čáru v přístroji jenž život předstírá.

Nikdo se jí nevyhne,
miluje samotu v poledne,
na večer je nejraději s někým,
v půlnoci má ráda společnost mrtvých.

Jo, to těžký úděl té paní,
stihnout toho tolik musí.,
chudák smrt…
Autor Láďa, 09.11.2006
Přečteno 304x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to moc zajimavá báseň.Jen tak dál :)

09.11.2006 14:53:00 | Karmina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí