Vlak mládí a příležitosti

Vlak mládí a příležitosti

Anotace: někdy ani člověk neví,co svými verši chce říct

Znovu rozjel se vlak
naložený pochybnostmi mládí.
Nezkušenostmi a plachostí, co svádí.
Strojvedoucí sám váhá, kterou tratí
a po které výhybce,
aby v cílové stanici nebyl za blbce.

Uhání mašina po elektrické niti,
za svou další příležitostí,
kterou může chytit.
V oparu mlh pokleslých údolí,
žene se krajinou s bujarou nevolí.
Odmítána zpomalit živelné tempo stroje,
naložena až po okraj chutí jít do boje.

Jedoucí ve své těžkopádnosti
jen obláček páry upustí,
aby mohla zvolnit a znovu rychlost navýšit.
Jedoucí životem plným překážek a rekvizit.

A ani cílovou stanicí její jízda expedice nekončí.
Životní cíle jsou jako vlak jedoucí.
Když cesty nabírají stále nový směr,
pojede vlak příležitostí trasu nekonečnou,
trasu na sever.
Autor melebele, 16.11.2006
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

každý život je plný překážek

16.11.2006 10:28:00 | mamina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí