Noc

Noc

Anotace: Když nemůžete spát...

Měkkými chomáči perletě
nastává všude na světě,
černá barva vše zakryje,
co bylo denní, pomine.

Proplétám mezi prsty tmu,
snažím se skrz prohlédnout,
brzy upadnu do snu,
nechci podlehnout.

Hluboko uvnitř je klid,
pravda je zamlčena,
světlům je odepřen svit,
všechna jsou mlhou pohlcena.

Ráno stoupající předčasnými kroky,
odkrývá nocí zanechané stopy.
Šrámy duší, skryté příběhy
převlečené za nevinné sny.

V mrazivém odlesku se noc zhlédne
ani třpyt hvězd ji neprohlédne.
Nadále zůstává tmavým dne květem,
nadále zůstane, co svět bude stát světem.
Autor meadow, 18.11.2006
Přečteno 271x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak takhlencta básnička se mi opravdu moc líbí.

18.11.2006 15:07:00 | Kacabenka

Pěkné, líbí se mi-> 100

18.11.2006 13:04:00 | kruppe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí