Lidská hloupost

Lidská hloupost

Je 5. srpna, teplý letní den,

Petra vzbudil strašlivý to sen.

 

Je celý zpocený, kape mu z čela,

v hlavě má spoustu hrůzných myšlenek.

Chvěje se na všech částech těla

a potlačuje v sobě vztek.

 

Celé dva měsíce, každičký den,

pořád dokola, zas a znova,

zdá se mu ten stejný sen,

jak otce svého nožem bodá.

 

Otce, který by vše udělal,

aby se mu dobře žilo.

Otce, jež ho vychoval.

…ale jak to doopravdy bylo?

 

Denně svého syna bil,

kopal do něj z legrace.

Již od rána, jenom pil

a nechodil do práce.

 

Rozhodl se proto Petr,

že žít  pro něj smysl nemá,

vzal si gatě, teplý svetr

a vyrazil k mostu Seina.

 

Kéž by otec nežil v lihu,

mohli býti rodina.

A teď díky alkoholu,

přišel táta o syna.
Autor xXx...Pája...xXx, 22.11.2011
Přečteno 282x
Tipy 3
Poslední tipující: Liška76, xXx...Pája...xXx
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné, ač smutné:.

22.11.2011 11:33:30 | Back to Blackness

Krásné, ač smutné:.

22.11.2011 11:33:30 | Back to Blackness

Zvláštní námět,pěkně napsáno.

22.11.2011 09:05:05 | Liška76

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí