Člověk

Člověk

Anotace: ...

V pondělním ránu,
kdesi budík zvoní,
ruší ho ze snu,
nebe slzy roní.
Z postele vstává,
ranních zpráv má už dost,
kafe si dává,
knoflíkem otočí off.

Dveře zavře,
klíčkem otočí,
plechovka se rozjede,
za rohem zatočí.
Dobrý den, jak se máte?
Snahu předstírá,
však to znáte,
každodenní rutina.

O čase přestává mít ponětí,
domov rozsvítí, vítá ho ticho,
chladné ticho, žádná objetí.
Hledá na místě mezi stěnami,
to co tam není,
proč kráčel špatnými trasami?

Sedí v křesle a tají dech,
zda někdo zaklepe, aby nepřeslech.
Je to zoufalé, kdy ho to přejde,
vločky stále padají a nikdo nejde.

Nevím, nevím, zkus mu pomoct,
sedí, sedí tu noc, co noc.
Zdání, zdání někdy klame,
nevím, nevím zda se jen nezdáme.

Ráno úterní,
budík už nezvoní,
nikoho neruší,
už se nedozvoní.
Všechno je hluché,
všechno je tiché,
všechno jak má být
ve zcelá prázdém bytě.
Autor meadow, 27.12.2006
Přečteno 282x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky se musim připojit, právě něco takovýho jsem si dnes chtěl přečíst, tleskám ti.

27.12.2006 11:26:00 | Honza Vašek

Tak touhle jsi se mi trefil do nálady. Skvělá!

27.12.2006 10:48:00 | Raymond

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí