Ptačí zpěv

Ptačí zpěv

Anotace: -

Jasný zpěv z výšin nebes slét´

na všechny širé země,

však nerozuměl správně svět

a jeho lidské plémě.

 

Jen hlouběj´ v jemný ptačí sluch

ta píseň z nebe klesla

z těch dob jak zpěvný jara duch

se polem, lesem nesla

 

Člověka vidím světem jít

přes houštiny a nivy

však žel, neumí pochopit

dosud té písně divy.

 

překlad básně Karla Mayeze sbírky

Himmelsgedanken, Union Verlag, Berlin 1988

 

 
Autor Dolma, 27.12.2011
Přečteno 262x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí