Paní Zima

Paní Zima

Anotace: -

 

Zima si kouzlí křehkou píseň

na xylofonu střechýlů - ta něžná hudebnice

sněžnými prsty pročesává

listů a travin žluté kštice

hází křišťál svých šperků na bystřiny i pláně

a plavé vlasy do mraků si vplétá

slunce je pečeť z tekutého stříbra

vzduch perlí chladem jako víno ze Champagne

je paní Zima jedním z andělů, jenž slétá

ve slávě Vánoc k lidem dobré vůle

je krásná paní Zima na odchodu

svléká se z bílých kožešin a šatů

a nahá mizí v světle slunovratů,

když předtím pohladila

první sněženku

 

 
Autor Dolma, 27.12.2011
Přečteno 429x
Tipy 4
Poslední tipující: zdenka, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

slunce je pečeť z tekutého stříbra...krásné

14.07.2013 10:01:52 | zdenka

je fajn a dnes se mi hodí:-)

20.12.2012 19:38:27 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí