Závod citů

Závod citů

Anotace: můj první pokus o surrealismus, budu rád za každý komentář..

sedím sám v pokoji bez oken
růžové stěny ohrnují nos
nad mou chůzí
jsou zmatené
jako závan větru česající
střapaté záclony touhy
bezedný oceán vášně
voní sametem
smetanový rolák ze slonoviny
vibrující stůl
když pokládám ruce
poseté prsteny
černé pařáty lásky
chmatají na mě
a lesknou se jak švábi
na těch zmatených zdech
prach ukrývá překvapení
nikdo neví jaké
ztvrdlá hadra je v agonii
bolest pokrývá celé její tělo
nemluví
jen se dívá
na mě
černýma bezcitnýma očima
z rohoviny
zvednu se
krev se roztančí
gumové ruce
klimbají v rytmu chůze
stát!
stát!
stát!
výkřiky mozku
výstřiky hormonů
výtrysky fantazie
unavuje mě to
růžové zdi jsou černé
co jsem jim udělal?
křivé dveře se sami
fikaně otvírají
rohožka se třese
boty běhají
jako o život
pláštěnka usychá
v letním dešti
a já tam pořád jen sedím
a koukám na ty růžové zdi
Autor Smeták, 31.12.2006
Přečteno 297x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

prostě když má fialovou náladu, zbytek si domysli :)

01.01.2007 17:50:00 | Božolé

hodně silný pásmo, k surrealismu mám taky blízounko...mimochodem, co znamená, když se Ti zdá báse%n fialová?

01.01.2007 16:57:00 | Trdlo

tak tohlek se mi libi...

31.12.2006 10:41:00 | nonick

jenom to stát! mě vyjmulo z atmosféry básně ale jinak pochvala, vítej na literu

31.12.2006 10:15:00 | Pavel Kotrba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí