Otci bez jména

Otci bez jména

Anotace: -

Pohřební vůz a rakev černá

vyzdvihl jsi mě k matce mé

a já jsem ve svém srdci věrná,

láskou člověk přec bohatne.

 

Jsem Ti podobná a přece

čísla mě brzy unaví,

já raděj cit, jež zaplaví

kameny, co se choulí k řece.

 

Až zase půjdeš na ryby,

vezmi si s sebou sklenku vína,

vína, jež nese nápis: INA

a rozptýlí Tvé pochyby.

 

Naučil´s mě náš koráb znát,

a pouštěl filmy, jež jsou němé,

tak tuto misi dokončeme,

vždyť vrátil by ses taky rád.

 

Nastokrát slíbím v této větě,

že potkáme se jedenkrát,

bez slova, mlčky budem stát,

jak hosté stojí na planetě.

 

Chtěla jsem pomoct svojí tetě...
Autor Inge, 24.01.2012
Přečteno 272x
Tipy 2
Poslední tipující: kaktus
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí