~Už se žení

~Už se žení

Anotace: ..a sněží..

°°°°°°°°°°°°°°
Co se na počasí změní
když se čerti v pekle žení?
Chtěli v bílém,nastrojení,
tak jsou aspoň zasněžení.
Na studené nejsou zvyklí
ze sněhu se brzy svlíkli.

Dnes ženění se odložilo
proto že se vyčasilo?
Né,nevěsty to odradilo.
Potom místo sněžení
dalo se do pršení.
A to se čerti nežení?

Zima nebo nezima,
čerty to nezajímá.
Tak se holky naštvaly
sněžná děla koupily,
čerty z pekla ven honí.
A ti se potom ožení?

Když to čerty zasněžilo
nevěsty to zarmoutilo,
sněžná děla čerty zmrazí
a to je konec,moji drazí.
Na kost čerti zmrzlí byli
až s jarem se rozpustili.

Pak do pekla se zašili
a u kotlů se svalili.
Zas čekali na sněžení
v pravé zimě se prý žení.
Požehná jim Lucifer?
Ale né,to není fér.

Nevěsty se neprovdaly
na ocet už nám zůstaly.
A zůstalo i jedno rčení
psí počasí?
Né.Čert se žení.
***

Autor Květka Š., 19.02.2012
Přečteno 288x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Psavec, tato22
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

A protože si je čerti nevzali, zůstalo to na nás.

19.02.2012 14:44:42 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí