Dovolení lidé

Dovolení lidé

Anotace: tahle se někde ztratila při přesunu, tak ji dávám znova

 

 

Ponořil jsem se do ženy, abych se neutopil
v sobě.

Prsty mi vyoráš řádky do vlhkých vlasů
z upocených rán všedních orgasmů
- snad půda připravená pro setbu citů.
Z přízemí dětský pláč ohlásil nutnost zrození
a na zdi prošlý kalendář adventní
pošetilost koloběhů.

Ani tenhle svátek jsem nedojedl,
ty však klidně zazívej do jarního jitra.

Snad bych ti mohl popsat tu radost,
když v lese u vydupaný ovčí stezky objevíš
na fialovym rounu podléšek právě tu jednu
růžovou.
Snad bysme i mohli politovat tu směnárnu
přirozených vzácností za směšně hřejivý
pocit z nákupu za sezónních slev, ale radši
stavím na kafe, abych hořce smyl to (s)vědomí,
když je na obtíž jako na zubu mák...

Zaštěkal pes a vrazil mi do ucha život,
ty však ve vánku klimbej - jméno a číslo
najdu v prachu na zrcadle.

Za oknem voní hlína, lidé se těší na dovolenou
/vidí se v písku jako plátci přízně vykřičených
pinií - tam kde i klapot stolního tenisu jen
odpočítává marnost/
a třeba se nezapomenou radovat ze slunce
i přes varování lékařů...

 

Autor protivyl, 29.02.2012
Přečteno 314x
Tipy 6
Poslední tipující: Kyška, Psavec, Marcone, Aťan
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je velmi dobré a originální. Jen ta nálada tísnivá. Uff:-)

18.10.2019 18:46:59 | Kyška

Stolní tenis jsem měl rád do té doby, než jsi napsal: "klapot stolního tenisu jen odpočítává marnost".

29.02.2012 15:01:59 | Aťan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí