(°-°)Copatá

(°-°)Copatá

Anotace: Skáče holka copatá přes potůček....do bláta.

Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°)

 

 ~~*~*~*~*~~

Copatá..

*~*~*~*

 Přeskočí potůček

 ta holka copatá?

 Trochu se netrefí

 je celá od bláta,

 ty její ponožky

 už nejsou bílé

 teď je zdobí bláto,

 to je nemilé.

 

A pěkně to čvachtá

 v botkách je potopa

 jak je to možné?

 Ptá se ta copatá,

 jenom jsem tak trochu

 ve vodě stála,

 proč se mi žabička

 kuňkavě smála?

 

Proč asi? Proč asi?

 Ptalo se rákosí

 vždyť voda v botkách

 né,ta se nenosí…

 Tak holka copatá

 botky si zula

 nožky si v ponožkách

 v potůčku myla.

 

Moc to však nejde

 to bláto drží

 tak holka copatá

 domů hned běží,

 máma to uvidí

 řekne jen ách…

 ta holka copatá

 má z mámy strach?

 

Nemá,maminka vyzuje

 tu holku od bláta

 pusu ji teď dala

 ta její,copatá,

 ponožky vyprala

 i ty botky naleštila.

 Máma té copaté

 ta se vůbec nezlobila.

 

~*~*~*~*~*~*~

 …když já jsem byla malá

 v blátě jsem se celá

 vyválela,

 na to si máma té copaté

 s úsměvem vzpomínala…

 

~~**~~**~~**~~

Autor Květka Š., 17.04.2012
Přečteno 478x
Tipy 13
Poslední tipující: PIPSQUEAK, casla, Doradan, ZILA78, Psavec, střelkyně1, Linzerka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako já...

20.04.2012 10:43:16 | Doradan

Kolikrát já jsem přišel domů celý od bláta, ST.

18.04.2012 11:37:43 | Psavec

A to jsi nebyl ani holka copatá...

18.04.2012 14:20:41 | Květka Š.

pro holku copatou...ST:-))

17.04.2012 19:40:01 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí