(°o°) Pomněnky

(°o°) Pomněnky

Anotace: Na zahrádce,paloučku i u potůčku v lese...

Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°)

 ..

Pomněnky

~~~*~~~

Na zahrádce,na paloučku

i u potůčku v lese

rostou drobné pomněnky

a to jsou vlastně malé víly

modrooké dívenky,

na zahrádce každé ráno

to pozdraví

pana krtka i paní krtkovou

ti jsou už brzy ráno na nohou.

Oni hrabou chodbičky

jednu,druhou,třetí

prý ať se mají kde prohánět

jejich krtčí děti.

 

Vílám pomněnkám se ty krtince

ale vůbec nelíbí,ne,ne,ne...

na záhonku je to vážně

tuze nepěkné.

Ale jak viděly ty krtečky

si hrát,

z kopečků se klouzat

a vesele se smát,

tak to ani pomněnkám nevadí

z hlíny kopečky.

Pro krtečky super klouzačky.

 

A krtek i s paní krtkovou

klidně hrabou dál

jednou ten krtek snad poklad

vyhrabal.

Jé,on našel zrcátka kousek

a hned si prohlížel

ten jeden svůj vousek,

ta jeho krtková mu pošeptala

"ty jsi krtku ale trdlo"

ty nevíš že lepší než pro tebe

je pro víly zrcadlo?

 

A teď se každá pomněnečka

před zrcadlem točila

aby se všem na zahrádce

i na palouku u studánky

líbila.

 

~~~*~~~

Autor Květka Š., 19.04.2012
Přečteno 273x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ale ty krtčí kopečky nic moc!!!

20.04.2012 10:40:34 | Doradan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí