Všednodenní III

Všednodenní III

Anotace: Démoni...

Čas pokročilé dekadence.
Čas položit si na hrob věnce.
Pomalu nachýlil se den.
A svět ve slepé ulici
byť zatím s plnou lednicí...
a i když všichni tvrdí opak
nikdo neví jak z toho ven.

Mám strach!

Tak víc a výš, a houšť jen houšť!
A na obzoru solná poušť.
Věci nemaj´ co do sebe.
A všelék - mantra z křivých úst:
Ekonomika musí růst!
Však což i v pohádkách to není
že nic neroste do nebe?!

Mám strach!

Pak jsem tu já,
a TY,
a zvláštní pusto mezi námi
protkané pevnou sítí pout
předivem času mezi rámy.

A vůbec nikdo nemusí
to tajemství mi prozradit:
že tahám za kratší konec.
Jak snadno mě lze nahradit.

Podivné tóny v duši znějí,
když nad ránem mě provázejí,
když nedají mi spočinout
tíseň, úzkost a věrný brach -
můj
STRACH.
Autor La Suneteto, 20.04.2012
Přečteno 336x
Tipy 8
Poslední tipující: martinaV, Marten, mkinka, Lenka Krásnodvorská, Hesiona-Essylt, Radhuza
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle byl duben... doufám, že už je ti líp :)

29.06.2012 12:37:04 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí