(°!°)Bodlinka

(°!°)Bodlinka

Anotace: A tak trochu zlomená...

Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°)

 

 

~Bodlinka~

~~~~~

 Šel náš Ferda mravenec

 pomaličku na kopec

 sundal šátek puntíkový.

 Proč?To hned poví.

Prý viděl jak…

 ježeček se s druhým honil

 au,au,au,

 bodlinku si trochu zlomil

 veverka to uviděla

 na ježečka zavolala.

 Počkej ježku,chvíli stůj

 moldánky nenatahuj,

 bodlinku ti pofoukám

 jitrocel ti na ni dám.

 

–A co ten mravenec?–

 On?

 Na jitrocel šátek dal

 víš,aby držel,nepadal,

 brzy se to zahojí

 a ježek se už nebojí.

 Pak veverka mu radu dá

 ať se koulí,neběhá

 od teď bývá z ježečka

 bodlinková koulička.

A mravenec?

 Ten bez šátku pak chodil

 vůbec se však nezlobil,

 vždyť ten šátek ježková

 jako mašli nosívá.

 Vidíš,na oušku,mravenečku

 a moc ji to sluší…

 Ano,

 to náš Ferda rád slyší.

 ~~~~~

Autor Květka Š., 27.04.2012
Přečteno 325x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, střelkyně1, Psavec, Linzerka, casla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ferda je velkej dobrák, ST.

28.04.2012 12:28:19 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí