(°-°)Abeceda

(°-°)Abeceda

Anotace: Tak trochu pro prvňáčky...A-Ž

Sbírka: (°U°)Pro děti(°U°)

===*===*===

ABECEDA

 

Pozor začínáme.

Á,Bé,Cé,Čé,Dé už to jede

ta písmenka v abecedě.A co dál?

Ještě jednou,A,B,C,Č,D,kdo se smál?

Jsou tu další,É,eF a potom Gé,

uf,to bude ale veselé.

Há,Chá a potom Í a taky Jé

ať se nám to spolu rýmuje.

Další je Ká a potom eL,

eM i eN by školák už umět měl.

Další písmenko je písmenko Ó,

panečku,to se nám to povedlo.

Po tom malém óčku

kouknu se na kočku,

přijde Pé,Q(kvé) a ještě eR,

pozor,kočka změní směr.

Potom nad eR si dáme háček

s písmenem eŘ má starosti

nejeden malý žáček,

eS,s,s,tak syčí hadice a taky had

sss,ten had snad do vody spad.

EŠ,ši,ši,ši,to je asi mašina

šišiši,ta kouří z komína.

 

Tak už tu budou poslední písmenka,

Té,Ú,Vé a ještě dvojité Wé

a už to máme skoro hotové.

Chybí ještě iks(X),tvrdé Y,Zet a Žet

a celou naši abecedu

můžeme do knížky uklízet.

A za chvíli ji umíš nazpaměť.

 

A B C Č D E F G H CH I J K L M N O

P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž.

 

Vidíš,ta abeceda není věda,každý se ji

naučí rychle a rád

a s každým písmenem budeš

jistě brzy kamarád.

===*=== 

Autor Květka Š., 02.05.2012
Přečteno 404x
Tipy 1
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí