OPILOST

OPILOST

Anotace: ....

Vír v slzách alkoholu
a citrónová kůra
jako děravá bárka
s noblesou klesá ke dnu
jen dým tabáku
nahrazuje mlhu
co v nesčetných alejích panáků
vypouští své karnevalové draky

a v lihových kalužích
plavou nedopalky času
ztracených lásek a nesplněných snů
co usazené v pivní pěně
lížou si své rány nesměle
do nádherného barevného promile

a slzy
na lusknutí
mění se ve smích
už nebolí pocity a ani viny
jen řečí
s příchutí hrdinství
na rtech alkoholu

a pak noc do hedvábí
ustele kolotoč
když ráno okno
jako rozbité střepy výlohy
s ukradenými vzpomínkami
proniká hlavou
kde tisíce činelů
má velkolepé sólo
za skřípání zubů
svého alkoholem zdrceného kapelníka.
Autor ZILA78, 24.05.2012
Přečteno 319x
Tipy 8
Poslední tipující: enigman, Helena Lovecká, Aťan, střelkyně1
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky hraje do dnešní noty ..

28.05.2012 19:34:55 | Helena Lovecká

Naprosto skvěle napsané....krásně jsi to podal...se vší poklonou já dává ST...:)

25.05.2012 12:36:47 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí