Čarokrásná víla

Čarokrásná víla

Anotace: Ošálení a smrt v náručí přírody

V pomezí v háječku
spala panečku
Divá vilka
Okolo byla cítit vanilka

A když ji spatřil mysliveček
Nepohnul se ani lísteček
ona otevřela své studánky
usmála se sladce

a když zvonkovým hlasem promluvila
Myslivečkovi div kolena se nepodlomila
Pojď se mnou hajný švarný tančit
začali spolu za hudby lesa jančit

mysliveček zcela ošálen
krásou a vůní opředen
nemohl z divé vilky spustit oči
celý svět se s ním točí

protancoval podpatky
a k zemi padl jako podťatý
a víla za prvním svitem
vypařila se kmitem

mysliveček už nikdy neprobudí se
alespoň zdá se mu krasný sen...
Autor Jacob P. Verlaine, 07.06.2012
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí