Osvětim-pravda a lež

Osvětim-pravda a lež

Anotace: Navštívila jsem Mauthausen, Osvětim a Terezín. I když jsem věděla, co mě před poslední exkurzí čekalo, zděšení z místa nebylo menší. Báseň psána formou reality a iluze, kterou vytvářeli příslušníci SS o koncentračních táborech (psáno v uvozovkách).

Největší hrůza a postrach všech.
"Je to jen místo k bydlení!"
Je to děs, co tě žere po kusech.
"Vždyť je to tábor pracovní..."

Je to bolest, co tě čeká při práci.
"Vždyť se tam vůbec nic neděje..."
Je to slabost, když se tělo potácí.
"Přijďte i další, zde dobře je!"

Je to nemoc, co tělo tvé oslabí.
"Péče zajištěna, přiveďte příbuzné."
Je to ponížení, co "ostatní" pobaví.
"Skvělé podmínky, nic tam není hrozné!"

Je to život, který se vytrácí...
"Pohledy pošlete příbuzným!"
Je to smrt, která nic nevrací.
"Za smrt si mohou sami...dým..."

Je to smrt, vítá tě v komoře,
když zvíře vládne v tvém táboře.
Je to smrt, pouť končíš v komíně,
zatímco zvíře si nechá zdát o víně.

Je to smrt, co má jméno Osvětim...
(Šíření pravdy svůj život zasvětím!)
Autor Rezkaaa, 11.06.2012
Přečteno 380x
Tipy 15
Poslední tipující: Annie the wolf, Dablovamilenka, Aťan, Elisa K., Robin Marnolli, Stínohra, enigman, střelkyně1, Marcone
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myslíme spolu na totéž:
http://www.liter.cz/forum-clanek-3919

01.02.2013 14:03:02 | Aťan

Dávám ST. Četla se hořce, jako bych bych tam byl a viděl.

14.11.2012 18:23:46 | Robin Marnolli

Já s Robinem souhlasím :-)

01.02.2013 12:41:54 | Elisa K.

pěti-hvězdičková genocida all inclusive...

11.06.2012 18:59:29 | Marcone

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí