proti tomu co se u nás děje

proti tomu co se u nás děje

Anotace: bojujme čeští bratři proti těm co nás potápějí čím dál víc

chtělo by to krále
co by naší zemi ved
z řad lidí ne buržoazie
ten by snad nás zved

naše země přežila příkoří
od všech co nám chtěli vládnout
kéž se plamen revoluce rozhoří
a nenechá květ česka zvadnout

sám budu stát se zbraní v ruce
až se ta chvíle končně semele
střílet budu ty ostatní blbce
budu za náš lid vraždit, ať sem tele

u nás už to nejde slušně
musíme zem krví vykoupit
bude smrt a to je špatně
i přes to náš lid se musí bít

demokracie a svoboda
ta slova zní jako pohoda
ale u nás je zlo a beznoc lidí
nejsem sám kdo to tak vidí

chce to zbraně, chce to smrt
jinak změníme jen velkej prd
revoluce měla změnit vládu
ale máme jen stený svině co velí stádu

já sám volám po krvi, po naději
dejte mi zbraň a budu bojovat
a zemřu vskutku za co má být raději
než přežívat a pro klam umírat

v naší zemi je všchno naopak
dobré je špatné a špatné dobré
úplatky brát a přehlížet vše jak záporák
chci pro nás zas nebe modré

vztek národa se snad projeví
dalších sviní defenestací
pak zemřou naši vláci bezcenní
a my jako národ budeme volní

vyzývám všchny české lidi
co je vláda jen tak zašpiní
vyzývám všchny co to vidí
ať si krví vládců ruce zašpiní

takhle to prostě nejde dál
každý z nás musí bojovat
kdo by o co se děje stál
kéž každý čech o krvi si nechá zdát
Autor Johny Styx, 26.06.2012
Přečteno 296x
Tipy 1
Poslední tipující: angelicek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

myšlenka dobrá, z velké části s tím textem však souhlasit nemůžu, názorově sem jinde. Po básnické stránce mám jedno slovo - nic, to z toho totiž nakonec vyplyne. Příliš dlouhé, bez rytmu, některé úseky povedené ale okamžitě jsou zneváženy dalšími, chtělo by to propracovat lépe.

26.06.2012 20:30:24 | angelicek

Já vím, byl sem víc než málo na šrot, když sem to psal... teď, za střízliva, bych tomu nejspíš dal poněkud jiné, jak veršování, tak bych i jinak volil slova a tak... každopádně, měnit to už nebudu, to spíš napíšu něco podobného, ale jinak formulovaně, spíš, zcela jinak psaně x)

10.07.2012 15:12:50 | Johny Styx

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí