lammasové díkůvzdání

lammasové díkůvzdání

Anotace: takové rozvolněné veršování, byla jsem u Světice slavit Lammas na zahrádce v ráji

Na okraji Světice
v úplňkové září
vám růže se klaním

 

přinášíme
mír a klid

 

do země,
do kraje,
do srdcí

 

bubnování, tanec, zpěv
a jiné dary

 

děkujeme všehomíru,
že sa nám tak daří

 

...

 

taje naších strachů
tajou
někdy neodtajněné

 

...

 

ne,nepotřebují znát
odpovědi na všechno,
aby mi bylo nádherně

 

...

 

mé srdce se rozlilo
nočním klidem
a my
po doušcích pijeme

 

měsíční vodu

 

své smutky i strachy
láskou obejmem

 

v mé hrudi
slunce buší
i když zrovna
není den

 

pak ve stanu
se srdce mého syna
přivine

 

zahrádka za úsvitu
snídaně ze strom a keříků
z angreštovo-rybízového ráje

 

a všude, všude
květy

 

...

 

dvířka od kadibudky
zdobí psí víno
a výhlídka na tykev
bez mobilu, bez novin

Autor Romana Šamanka Ladyloba, 02.08.2012
Přečteno 325x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, TeruKurosaki, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dokonalé básnické vylíčení jedné chvíle.

22.08.2012 17:43:16 | TeruKurosaki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí