Probuzení z této mystické iluze

Probuzení z této mystické iluze

Anotace: Probuzení teď a tady!

Nevím, jestli se strefím někomu až do srdce, ale ti co už trošku dokázali se osvobodit...ikdyby třeba na chvíli..ze své mysli. Je jedno, že následujích pár odstavců bude vypadat jako nesmyslný blábol. Ten kdo se podíval hluboka do sebe a kráčející sám a odvážný natolik, aby vydžel ten pohled, snad něco pochopí a já budu velmi vděčný.

Hudba, tanec, meditace či vůně...nezáleží na tom co Vás sem dostalo.

Ale, když je člověk probuzený, po pocitu já existuji, je jenom čirá existence. Dokonalá přítomnost, která je vždy tu a to jsme my.

Může někam odejít ? Může být nalezena či ztracena ? Jsem tu poád, přítomen, zde, teď, je snad něco jiného než přítomný okamžik ?

Mysl je nejdokonalejší víceprostorný video-svět v miliardě na miliardu barev, s portály emocí, dramatu,lásky, utrpení a rozkoše. Je navržena, aby váš zážitek byl skutečnější než neskutečno. Ano, jsme závislí na prožívání. Toto je ultimátní hra...život! Narození a smrt jsou protikladné iluze. Co je pověstný velký Pád člověka ? Nějvětší hříchem bylo zapomnění ? Ale jaké ?

Samo zapomnění, která odkrývá až děsivou iluzioritu tohoto světa.
Revoluce ani válka pozemská, nemůže změnit iluzi, protože je taky iluzí! Jediná alternativa, je revoluce vědomí. Žádný jiný lék pro takzvaný dnešní svět ... neexistuje.

Člověk se bojí..když bude tak suverénní a bude sobecky usilovat o vlastní probuzení, tak jak k tomu přijdou všechny ty bytosti co trpí ? Kdo přesně trpí uvnitř člověka ? Kde je ten trpící ? Ukažte mi ho ? Podívejte se velmi velmi hluboko do svého nitra ! Je tam něco ?

Je opravdu nicota, tak hrozivá ? Ta obrovská černá díra, druhá strana pověstné černé díry, nepředstavitelná nicota, to co neeexistuje je tam, je tam nic a přece všechno. Jakto ? Z čeho asi všechno vychází ? Z něčeho ? Pcha, a co něco, to pochází z ?
Všechno vyšlo z ničeho. A to jsme my.
Autor Přítomnost, 30.08.2012
Přečteno 336x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdyby jste znal skutečný původ člověka, žasl by jste. Žasl by jste nad tím, jak mělkou úvahu jste k Svému naneštěstí napsal.
Pak by jste popatřil ve vědomí, jež by dalo doznati Vašemu přesvědčení, že posud nejste probuzen.

03.09.2019 01:08:56 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Báseň to není.

04.09.2012 09:26:40 | Lilien

Jediná alternativa je revoluce vědomí. Kéž by, kéž by, kéž by :-)
Lepší než ta vězení všelijak pokřivených myslí...

30.08.2012 23:41:53 | Kyška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí