Ohraničení

Ohraničení

Anotace: Jednak rozeznáváme jedno od druhého, jednak v stálosti nechceme být ve střídání, přejeme si co největší sjednocení, jež ale není možné než co největším rozdělením a cestou skrze ně k cíli.

Je marné mluvit,
protože nelze
říct, proč jsme

známe tu
notu, kterou
se ozýváme

necudné nevyslovitelno
konečného života
daného v hmatu, čichu, zraku
a sluchu a také v chuti!

"Ohraničení" překročíme
přechodem k zemi
v našem srdci

jako Mikuláš, který obešel
všechny děti,
se vrátíme do svých domovů

poznávajíce pravdu
vyslovíme ji okrouhle
a nepřechodně budeme.

---

Lahev vína
ti vracím,
znalče lahví

Tvář podzimu
Skrývá se v zjevnosti.
Dávám ti chvíli

A budeš-li nespokojen s viděním hmatatelného,
v němž zahlédneš nevysvětlitelné,
to, co neosvítilo světlo, to, co nemá kořen:

dám ti alespoň právo vždy moci změnit sám sebe.
Přiměřeně ke svým nástrojům
vykonáš dílo pro svůj užitek.
Autor ludmil, 20.10.2012
Přečteno 332x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, ewon, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí