Čistá cesta

Čistá cesta

Anotace: hledej v sobě, není to tak daleko, jak se zdá. :)

S příchodem nového dne

se ve mě něco hne

Zdolávám cestu krokem ladným

ikdyž to někdy není úkolem snadným

Stačí pousmát se v této chvíli

ani ne sekunda a zalévají mě dobré síli

Lehký jako padajíci sníh

takovou svobodu nám dáva smích

Radosti lesknoucí se oči

koukají jak se ten svět krásně točí

Dobro vidím v přírodě i u lidí

prý někteří jiným štěstí závidí

Každy v sobě štěstí má

však málokdo k němu cestů zná

Tak zbourej vlastnoručně stvořenou hráz

nech slunce at rozpustí na duši mráz

Věčné jako čas je naše bytí

v každem znás zlatavé světilko svíti

Smaž již neexistujíci dění minulosti

odprost se od smutku a zlosti

Rozmrzlý je lotosovy květ

čistý vnímaš jak kásny je ten svět

Jdeš bez jakehokoliv cíle

uživáš si každé chvíle

Prochazíš se lesem a všechny zdravíš

s mechem, keři, stromy se bezhlasně bavíš

Už pro tebe neexistuje čas

neni minulost ni budoucnost jen přítomnost si uživáš

Když otevřeš tělo vnitřní

rozzáříš se jako slunce jitřní

Vyhledej poklad uvnitř sebe

A ze světa budeš mít nebe

Autor kikr, 22.10.2012
Přečteno 232x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí