trochuKýč

trochuKýč

Anotace: Je to taková básnička spíš pro děti,když jsem ji napsala líbila se mi, ale teď si nejsem jistá(myslím, že skoro kráčím do nevkusu a trochu špatně skloňuju)

Příběhy prý není lehké psát,
ale říká se , že stačí
lásky v hlavě rozehrát
a když vás nápad v hlavě tlačí
musíte milencům v lásce přát
a poté pod nohy jim klacky házet
na piedestal jejich lásku dát
a pak se na výkony sázet
rodičovskou nepřízní příběh zkomplikovat
trochu zošklivit a trochu zkrásnět
pokojné občany vybouřit a zpovykovat
nenávistí lásku pošpinit a hanět
závěrem jen chybí melodramatický skon
dýkou, meči či kulkou snad
tak by to udělal jistě i on
přítel mužů, žen i jiných vnad
žabách stehen znalý Francois Villon
jeho jméno do rýmu hodilo se
a přesto on to není
mnoho krve v jeho příbězích prolilo se
lásky víc než života si cení
z Francie do Anglie přejít bychom měli
ikdyž tam maj pěvců jak v zahradě pýru
je to ten co vdechl duši králu Learu
o kom jsme tak dlouho pěli?
Máte pravdu o Williamu Shakespearu
Autor drew, 08.11.2012
Přečteno 330x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Nergal
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rytmicky si to skáče hrozně sem a tam, vnímám to jako takový odlehčení, takže ti to narozdíl od kolegy tipnu

13.11.2012 20:40:06 | Nergal

Text je pěknej, ale čte se mi dost těžce...Tak ti to netipnu jo? Třeba příště...RM.

11.11.2012 11:26:33 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí