Hleď zpříma smrti do tváře

Hleď zpříma smrti do tváře

Anotace: Žijeme, bereme, zapomínáme, nevidíme a vidět nechceme.

Mrtvý pták ležel pod okny
domu.
Po noci chladné.
Proč krutý život dal sbohem
tomu,
kdo zpíval ladně.

A píseň, kterou máme tak
rádi,
v tichu uvadne.
Pak jen vítr hebké peří hladí,
když spí bezvládně.

Tam pod sněhem bez života
leží,
v mrazivém hrobě.
Jen zbytky kostí a trocha peří,
drží při sobě.

Když obleva odhalí tu
zrůdnost,
pak odvrátíš zrak.
Pro otevřený hrob je ti
smutno,
však necháš to tak.
Autor PrincNoci, 05.12.2012
Přečteno 251x
Tipy 2
Poslední tipující: Isquieasuus, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to napsaný dobře, má to příběh, a plyne mi taky (bodik:-)

05.12.2012 14:14:06 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí