BLÁZEN

BLÁZEN

Anotace: Retro ze šuplíku - rozervaná doba, rozervaná duše mládí... Je to dnes jinak?

Sbírka: Retro ze šuplíku I.

Blázen
 
V kaluži bláta
                        v záři reflektorů
Zazpívej blázne tu svou
Tesklivou jak zavražděné mládí
Proč svádí tě pod kola vozů
Ta nesmírná touha plout
Chceš zout se a běžet ulicí
Jak na udici chycen sténáš
Je lepší spát anebo bdít
Černá nit tvůj život byl
Ty snil jsi o veliké kráse
Co potkalo tě nechceš znát
Kolikrát jsi slzu zašláp
Snad jim pláč by slušel líp
Než slyšet znít ten proklatý smích
Jenž provází tě poutí městem
Jsi běsem jat a zpíváš
Svou bláznivou píseň
Zase zlá tíseň na tě padla
Snad hladit by tě měli
Ty celý od kopanců jsi však zbit
Že žít chceš jako jiní
Zapomeň na svůj nářek a běž
Tam za obzorem velká věž je
A slunce prý tam zapadá
Oklamán jsi a dál zas jdeš
Svou bolest s sebou vláčíš dál
Chceš dávat pravdu
A dostáváš jen lež
Blázne zpívej
                       jdi a zpívej
Své lůžko najdeš v kapradí
To pohladí tě vlhkým stínem
S písní na rtech zavři oči
A než se Země pootočí
Les zašumí ti
                      requiem
 
Slezsko, 1973(?)
Autor Amonasr, 20.03.2013
Přečteno 482x
Tipy 5
Poslední tipující: střelkyně1, Joe Vai, Miriska, poeta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

72' to byl dobrej rok

20.03.2013 08:16:10 | poeta

Zvlášť pro ty, co se v něm narodili ;-) Ale těch 18 let, to taky mělo hodně do sebe :-D

20.03.2013 09:09:02 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí