Kočičí

Kočičí

Anotace: ...

Pro ostrost drápků a pro něhu tlapiček,
předením z hlubin sfér, třpytem hvězd z podvíček,
hebkostmi kožíšků jemnějších sametu,
zbaví tě dechu, jak procházka v korzetu.

Hlas mají po padlých milenkách osudu,
znalí cest, mlhou i skrz světy přeludů.
S očima démonů, prachem pekla v srsti,
a s klidem nebes se čehokoliv zprostí.

S šepotem sirény vetkaným ve vouscích,
na špičkách ocásků ulpěl jim múzin smích.
Ve vínku moudrost a možná též trochu vzdor,
ladnost, jíž vyniká nemnohý živý tvor.

Neboť smí nahlížet do niter duší,
doléhá i lunin zpěv k jejich uším.
A že tak strašně moc milují hříčky
sama noc dala jim k tajům svým klíčky.
Autor Anjesis, 26.03.2013
Přečteno 330x
Tipy 14
Poslední tipující: Elisa K., seh, Miriska, Radhuza, zamotán v nedospělosti, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta hebkost plyše vykouzlená na kočičím břiše ve slovech v básni přímo taje ..tak to je moc pěkné!

27.03.2013 08:42:37 | xoxoxo

Krásné a výstižné *

26.03.2013 18:32:59 | 5kvitek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí