Přátelsky nostalgická

Přátelsky nostalgická

Anotace: ***

*

zahalena oparem dýmu
v márnici vzdělanosti a myšlenek
přebírá prsty
kamenné poklady od přátel

..růžový opál od skřítka z Peru
kamínek sebraný přítelem na Dračí cestě
zlomky skal z různých zemí a moří
vykutané spřízněnou rukou
křišťály
okénkové, zprohýbané, transmitlové
vinný kámen
poctivě šlohnutý ve stavu nestřizlivosti
a desítky dalších drahých kamenů
kamínků i obyčejných šutýrků..

říká jim
přátelé na dálku
na pár okamžiků se s nimi spojí
zvláštní
je to jako být stvořena ze vzduchu
a hladit rukou hvězdy
také je nevidí
třeba sto let
ale ví, že jsou

..až jednou
chtěla by aby pršelo
a pestrý déšť
aby hrál duhovými barvami
byl obtěžkaný vůní světa
nekonečna
a voda
aby cákala na kameny
a valila se jako hudba
a stoupala k obloze
která se zvolna vyjasní..

*

Autor isisleo, 01.05.2013
Přečteno 277x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí