Slepý dospívání

Slepý dospívání

Anotace: no jo, puberta...

Ten hnusnej pocit
když si uvědomíš
že ses včera choval jako pětiletej fracek
Dnes jsi o kus dál
a zítra se opět ztratíš v nedohlednu

Ten strašnej pocit
když nevíš
kdo jsi
a ten odraz v zrcadle
je někdo jinej
cizinec co ti chce ukrást tvý jsoucno
a násilím tě popostrčit
a příliš velkej centimetr
A pak, když jsi o ten kousek dál
stydíš se
jak dětinský jsi byl
tehdy
před pouhým měsícem

Ten protivnej pocit
když konečně zjistíš
kdo jsi
a pak se dimenze promění
svět je náhle vzhůru nohama
a ty nevíš kam dřív skočit

Ten divnej pocit
když nedokážeš zastavit evoluci
a přitom netušíš
jestli běžíš pozpátku
nebo couváš vpřed
Autor KatkatkaW, 10.05.2013
Přečteno 353x
Tipy 17
Poslední tipující: MARKO, želvička001, poeta, Aiury, RyxiraAmyGinger, hp.Rick, kolemjdouci, Petbab, Trystan ap Tallwch, Amonasr, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám dceru jenom o malinko mladší než ty...ale někdy se cítím přesně jako v téhle básničce....Krásně jsi vystihla pocit nedůvěry v sebe sama...parádní kousek. Díky.

26.10.2014 22:08:28 | MARKO

Já děkuji:)

26.10.2014 22:26:10 | KatkatkaW

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí