Ani psům

Ani psům

Anotace: ***

 

 

 

*


v dálce zakňučel pes
snad mu někdo vzal kost
a jistotu teplého pelechu


důvěra vybuchuje
jako atomový hřib
a dopadá zjedovatělá
na milióny osudů

naše generace chcípá na lži
na touhu po daném slově
na nesmyslnost zákonů
nekvalitu
a pokroucenost lásky

duše
vrostlé v cestách promarněných let
klepou na čísi bránu
šeptajíce
jak nesmírně krásný
život mohl být

stačilo by okysličit své hadrové paže
zhmotnit myšlenky na slova
a na skutky
nečekat až vyvolají naše jméno
a vytáhnou ho ze stáda


ani psům
se nechce bojácně loudat v kalamitě
po roklinách počestnosti

*
Autor isisleo, 22.05.2013
Přečteno 307x
Tipy 4
Poslední tipující: Jozef Bojanovský, Amonasr, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Generační zpověď i výzva...? Zdá se mi to hodně trefné a náboj to má hodně sympatický. Taky nemám rád odevzdanost... ;-)

22.05.2013 16:29:44 | Amonasr

..asi tak..jen už mám někdy pocit..že sbírám dřevo padlých stromů...

22.05.2013 18:24:42 | isisleo

Hezky řečeno... ;-) Aspoň ale, že sbíráš... :-)

22.05.2013 19:05:02 | Amonasr

...spousta pravd.

22.05.2013 06:23:49 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí