I ZLATEM

I ZLATEM

Anotace: ....

Odraz vlastního já na dně sklenice
a bůh sedí na druhé straně stolu
a pohybuje okoralými drobky
jako figurkami po šachovnici

pár těch drobečků k zemi padá
jako vojáci na bitevním poli
a některé se rozpadnou ještě na menší
a pak zestárnou a možná je to i bolí

děravá je cesta jako vyplavená pramice
co nevede nikam ani domů
jen samé plačky a rozházené loutky
jen samí poražení a žádní bojovníci

pokaždé řada když se dává
a prázdno když se kosí
cizinci i všude zdejší
voli volí

odraz vlastního já v polorozpadlých částicích hrdosti
a bůh svádí netečný měsíc rozžhaveným drátem
to pravda se teprve kuklí
a snad z ní bude jednou nádherný motýl

co nebude se stydět
za příslušnost a hrdě
roztáhne svá křídla
po větru

pak lež ze žaláře nás propustí
a konečně staneme se státem
kterého si ostatní váží
aniž by se do propasti zhroutil

a důstojně bude se stavět
za svůj lid i zlatem
co hravě ho vyváží
nebo se snad pletu ?
Autor ZILA78, 02.06.2013
Přečteno 282x
Tipy 5
Poslední tipující: Jin&Jang, Amonasr, Květka Š., poeta
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je hezký mít " Boha ", jenže oni sami se tak kolikrát nechovají, ale vděčnost je mrcha. Tak možná strach z toho je nezklamat..Myslím, že dneska už máš splněno..odpočiň si. Totiž láska k Bohu a láska k bližnímu jsou dvě křídla okna, která nelze otevřít ani zavřít samostatně..

20.02.2017 21:23:01 | Jin&Jang

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí