DOKONALÝ A KONEČNÝ

DOKONALÝ A KONEČNÝ

Anotace: ....

Štěstí

lapá po dechu
blbcovi na krku
taková hra na kočku a myš
než ze snu se probudíš.


Láska

pomíjivá mrcha
oděná do chtíče
než procitneš tak vyprchá
a zahodí od srdce klíče.


Krása

stárne do vrásek času
a neupřímné lži
ona ale není vše
i když o ní většina sní.


Sláva

krutá daň
za konečnou samotu
s pohrdáním sama sebe
taková nebezpečná zbraň
co páchá citovou slepotu
jen pro kousíček toho vysněného nebe.


Strach

pramenící
ze štěstí
lásky
krásy
a slávy
jediný dokonalý a konečný
ve své podstatě
takový hnací motor
i brzda
života
kdo jej má
padne do zapomnění
ale kdo jej překoná
na vždy sám sebe změní.
Autor ZILA78, 09.06.2013
Přečteno 304x
Tipy 9
Poslední tipující: Jin&Jang, Gabriela Green, Psavec, Jiná, Robin Marnolli, Petbab, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Za mě osobně super ST, připočti si tedy čtyři... Velmi krásná :-))

06.05.2014 22:20:14 | Gabriela Green

nejvíc se mi líbil strach...asi i proto že k němu mám blízko

11.06.2013 20:20:56 | Jiná

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí