Šarlatánka

Šarlatánka

Anotace: Nová báseň o vychytralé dívce

Sbírka: Himmlhergot...život

Říkala si věru hezky - šarlatánka,
avšak byla to jen malá cikánka.
Věštit z ruky, uhodnout osud,
pět zlatých za to, žádný stud.

Říkala si šarlatánka s úsměvem,
ve vlasech s červeným květem.
Tvůj osud napsán na tvé ruce,
tvá píseň nahrána do srdce.

Šarlatánka s křišťálovou koulí,
švarného mladíka čáry okouzlí.
Tmavý vlas, červené líce,
na svou Marjánku nevzpomene více.

Když přidáš ještě jeden zlatý,
z vojny tě navždy vyplatí,
zalhala šarlatánka maličká,
zarděla se její líčka.

Mladík bez rozvahy platí,
ten nerozum, mládí nepozlatí.
Přišel o veškeré úspory,
od té malé opálené potvory.

Na vojnu stejně jíti musel
a vůz se šarlatánkou odjel.
Odjela pryč vybírat dále,
obelstít i mnohé krále.
Autor Rezka Štrochová, 19.06.2013
Přečteno 532x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí