Letní les

Letní les

Anotace: Už toho moc nenachodím, za toho hodně vidím a slyším...

 

 

Na pařez usednout

dýchat

těžkou vůni mechů, vřesů, jehličí

 

Poslouchat

desítku ptačích pavlačí

 

Koukat -

brouk, slepýš, ježek

Košík v jedné,

hůl v druhé,

babka s očima v mechu

 

Najednou ticho

ani brouk

jen babka s košem a holí

 

Nad pasekou křídla

Káně… či jestřáb?

 

Proto ten klid -

hrozba a strach

 

Teď

paseka ožila

a pavlač zase ze všech stran

(modro bez křídel)

 

sedět na pařezu,

koukat, poslouchat a dýchat

a v noci sen

o sluneční pasece

 

Autor aravara, 05.07.2013
Přečteno 354x
Tipy 6
Poslední tipující: Radhuza, Amonasr, isisleo, Secretive, mikrojimbo
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..les to je věda...a lék..

06.07.2013 07:04:55 | isisleo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí