Drahokamenná

Drahokamenná

Anotace: :)

Mám leskle černé sny a pestře šedé touhy,
byť v barvě ametystu přála bych si žít,
to zlosyn, osud můj, je obsidián pouhý,
jen s vůní onyxu, a snad i hematit.

Mám možná stříbra kal, a kus rzi do pyritu,
o záři citrínu si můžu nechat zdát,
v žule a v pískovci, mém záhřbitovním krytu,
si stavím budoucnost – ach, ji a vzdušný hrad.

Krvácím karneol, skrz křemenovou kůži,
připíjet jantarem mi totiž nepatří,
tak na hrob složit smíš mi rubínovou růži,
až v loži jaspisu si odchod opatřím.
Autor Anjesis, 26.07.2013
Přečteno 322x
Tipy 6
Poslední tipující: genca, danaska, Amonasr, mikrojimbo
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Miluji kameny :-). Krásná básnička.

31.07.2013 01:36:22 | genca

Moc krásná báseň - obsahem, nápadem i formou. A nejen tahle, líbí se mi i ty předchozí.

27.07.2013 19:49:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí