Závěrečná

Závěrečná

Anotace: Nestačí udělat tečku za větou. Je třeba udělat čáru za celou kapitolou.

Byla jste nebem
oázou v poušti,
andělem v mlze,
inkoust, co pouští.

Posledním dechem
květinou v houští,
mým celým světem,
mou světlou duší.

S ďábelskou krásou
a duší něžnou,
i zemskou osou
nebo snad kněžnou.

Byla jste svátost,
nedělní hostií,
nevšední radost,
kytice fuchsií.

Mou věčnou modlou,
každým mým dechem,
neskrotnou touhou,
ozvěny echem.

Však každý sen
pokaždé skončí,
aby snad nový den
vlády se chopil.

S bolavým srdcem,
bolavou duší,
píšu teď na papír
ta slova tuší.

Pro lepší začátky,
pro lepší zítřky,
zbavit se oprátky
zavřením skříňky.

....a už nikdy tu Pandořinu skříňku neotevřít...
Autor Chechtalka, 13.09.2013
Přečteno 388x
Tipy 2
Poslední tipující: Amonasr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to někom (..o některé?)

13.09.2013 19:16:51 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí