Ikar

Ikar

Anotace: ad memoriam diem 10.9.2013

b´lgarski:

Treugolnik nad Sozopol
pochti obiknoven
viseshe
ka to nakolno tsvete
bez smisl stoeshe
nepodvizhen samoten

nad tezi, koito
nagore ne gledat
a samo pred sebe si vizhdat
za da ne tr´gnat
k´m nego v nebeto

napuk krasotata otgore
toy ne e "in"
a samo kloun´t smeshen
ne shte se razsmee.
Akh, tozi lud smyakh
na Ikar

slovensky:

Trojuholník nad Sozopolom
trochu fádny
visel
ako kvet nad morom na kolmom
steble, žiadny
zmysel

nemalo, aby natrvalo
nepohnutý
ostal
tých pár minút nebolo málo
ohrdnutý
postál

nad tými, čo zrak nezodvihli
čumiac len pred
seba
aby sa od nôh neodstrihli
na zemi, šeď
z neba

akokoľvek sa leskne, nie je
"in" tá kára
zvláštna
iba klauna nerozosmeje
smiech Ikara
blázna
Autor Petbab, 16.09.2013
Přečteno 462x
Tipy 4
Poslední tipující: Amonasr, Joe Vai
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí