v rytmu staletí...

v rytmu staletí...

Anotace: ...

rád hospodařím
s prostorem
má to spoustu výhod
můžete najít pár horizontů
a zbohatnete
z přírodních reliéfů

tak mne navštívila
plastická síla
která způsobila
že ses vtiskla do mé duše Chakrizí
kde tvoříš tiše zádumčivá
bez okázalostí
nenápadně
rytmické vzory
ne pro trh ani pro salóny

nejsem u vytržení
ani nepadám na kolena
abych směl zemřít
u tvých kotníků
a ty mne nevábíš
ale svou cudností
udržuješ v uctivé vzdálenosti

netoužíš po obdivu
ale po porozumění
a já vím
že u tebe je třeba zdomácnět
a když tě srdcem pojmu
víc se neodloučím
ani kdybych se vzdálil sebedál
sebevětším časem

mysl má k tobě často zalétá
když duši tíží a svírá tesknota
a prahne po čemsi zvláštním
aby se nasytila barvou
šťavnatým smíchem
pestrou paletou názorů
útulností
aby mohla být
niterně naplněna
duchovní blažeností
že i v marnosti všeho světa
existuje pevnost stálosti

po skále šplhá brhlík
takový malý hermetik
a svým pohybem jen potvrzuje
že co je dole je i nahoře...
Autor enigman, 18.10.2013
Přečteno 432x
Tipy 16
Poslední tipující: Miriska, Joe Vai, Majdalénka, Radhuza, Amonasr, střelkyně1, Petbab, Luky-33, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ten závěr zajímavě podanej..ale jinak líbí se mi to celé jsi to ty v obrazech a obrazy v tobě..no to jsem to rozebrala co ? :-)

18.10.2013 18:42:52 | xoxoxo

Takové hospodaření je to skutečně trvale udržitelné :-)

18.10.2013 15:47:19 | Amonasr

i slunce na nebi je nahoru i dole.. spolu s nebesy v zrcadlech jezerních

18.10.2013 10:49:48 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí